HTML Nasıl Yazılır? Nelere Dikkat Edilmelidir?

HTML yazarken ” < “(Küçüktür) ve ” > “(Büyüktür) işaretleri bizlerle birlikte olur. HTML yazmak için Notepad++, Visual Studio ve Visual Studio Code gibi programlarla HTML yazmanız mümkündür. Bu programlar arsında günümüzde en çok kullanılan Visual Studio Code’ dur. Gerekli eklentileri ve kütüphaneleri kurarak otomatik kod yazmaya kadar ilerletilmiştir.

Ancak HTML yazarken Dikkat edilmesi gereken konular vardır;

Dikkat Edilmesi Gereken Yerler:

  1. HTML yazarken yazılan her Bir HTML tagı ” <…> ” içinde olmalıdır aksi halde o açılan HTML tagı altındaki bütün kodları kapsar.
  2. Yazılan HTML kodu işiniz bittiğinde kaptılmalıdır. Örneğin ” <h1>…….</h1>” diye kapatılır. Kaptırken ” </ + yazılan html kodu> ” işsareti ile kapatılır. Bu HTML’ in en önemli kısımlarından biridir.
  3. HTML yazarken asla türkçe karakter kullanılmaz.
  4.  HTML yazarken tagları küçük veya harflerle yazabilirsiniz.
  5. HTML yazarken yazılan HTML’ler ” <html> … </html> “ içine yazılır.
  6. Eğer Yazılan HTML’i CSS ile birleştirmek istiyorsanız eğer. ” <head> … </head> ” içine <link href=”~/still.css” rel=”stylesheet” />” şeklinde çağırabilirsiniz
  7. Kodunuzda yorum satırlarınada yer verilmedir çünkü kullanıcının yazdığınız kod satırının ne anlama geldiğinide anlamalıdır.
  8. Bunları yaparken Responsive Tasarımıda göz önünde bulundurmalıyız. Mobil Cihazlarla uygun olması önemlidir kullanıcıya güzel bir tasarımla sitenizi akılda kaldırabilirsiniz. Html burada sitenin iskeleti haline gelir.

HTML dili işaretleme dilidir. Bu nedenle web sitesi için önemli bir koşuldur ancak html yazarken CSS de gerekmektedir aksi halde sade görüntüsü çoğu kişiye göre kötü olan bir tasarım çıkar. Bu yüzden ilk önce  HTML dilini ardından CSS ve Javascript dilleri öğrenilmelidir.

Örnek bir HTML Yazılımı:

<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
     <meta charset=”utf-8″
     <title>HTML NASIL YAZILIR ÖRNEĞİ</title>

</head>
<body>
         <button type=”submit” name=”ornekButton”> Gönder </button>
</body>
 </html>

Yukarıdaki örnekte basit bir HTML buton yaptıldı bu yapılan butonun ” name ” yani adını “ornekButon” olarak olarak tanımladık Bu HTML oralarak yazılan buton artık başka yerlerde “ornekButton” olarak karşılayabiliriz. İşte basit bit HTML örneği.

HTML diğer yazılım dillerine kıyasla daha kolaydır. Günümüzde %56,07 kullanıcı html dili ile web sitesi yapımını sürdürmektedir.